PQA har utvidet med nyansatt analytiker

Det har gått bra med PQA, og det ble nødvendig med en ny medarbeider for å møte den økende oppdragsmengden. For en snau måned siden ble derfor Martin Lillebo ansatt i PQA. Han er utdannet sivilingeniør i elkraft ved NTNU, og tok i tillegg NTNUs bachelorutdanning i samfunnsøkonomi før han begynte på heltid i PQA

Martin Lillebo, Analytiker i PQA

Martin Lillebo, Analytiker i PQA

Oppgaver i PQA

Til å begynne med skal Martin arbeide med forskningsrådsprosjektet «EMC i smarte nett», som vi har beskrevet i bloggen vår tidligere. Her vil han blant annet se på ulike EMC-fenomener knyttet til PV-anlegg, kraftelektronikkstabilitet, og nettplanlegging med plusskunder. Han vil også ta del i måle- og analyseoppdrag i PQA, og bli involvert i standardiseringsarbeid innen nett og mikronett.

Elbiler og strømnettet

Det er ikke første gang Martin jobber med forskning og publisering. Mens han skrev masteroppgave så han på kapasitet i strømnettet ved tilknytning av elbiler. Dette arbeidet resulterte i publisering av en artikkel i konferansen Renewable Power Generation 2018, med tittelen Impact of Large-Scale EV Integration and Fast Chargers in a Norwegian LV Grid. Artikkelen kan du lese her.

Det var også på grunn av dette arbeidet Martin kom i kontakt med PQA. Henrik hadde sett på og skrevet rapport om elbilladeprofiler under tiden på SINTEF Energi, og Martin så etter data på dette. Da Martin igjen kom over stillingsutlysningen til PQA etter ferdig master, kjente han igjen firma og bestemte seg for å søke.

Hva tenker Martin om den nye arbeidsplassen sin?

«Da jeg skrev en mental ønskeliste for min nye jobb, ønsket jeg faglige utfordringer å vokse på, interessante temaer å arbeide med og et hyggelig arbeidsmiljø. Jeg føler så langt å ha fått alt jeg har ønsket meg. Jeg liker spesielt at PQA spesialiserer seg på å forstå og løse tekniske utfordringer som kan oppstå nå som bruken av ny og avansert elektronikk i form av solcelleanlegg, elbilladere og andre innovasjoner som vokser i rekordfart. Jeg ser frem til et spennende nyår hvor vi skal jobbe med dette og mer til.»

Tilbake til forsiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *