Cameleonix: En introduksjon

PQA er prosjektpartner med energiomformer-bedriften Pixii i deres forskningsprosjekt Cameleonix som skal videreutvikle et smart omformerkonsept. Pixii leverer i dag et selvutviklet omformersystem som kan tilpasses ulike formål som involverer elektrisk energiomforming. Gjennom dette forskningsprosjektet (som er støttet som IPN-prosjekt av Forskningsrådet) skal Pixii med prosjektpartnere videreutvikle deres omformersystem, og teste det som kan kalles en universal-omformer.

Cameleonix skal gi en «standardisert skreddersøm»

Pixii har selv kalt omformerkonseptet sitt for en «standardisert skreddersøm». Dette er fordi prosjektet ønsker å utvikle en standardisert hardwareløsning som vil være kompatibel til en rekke ulike formål. Omformerens software vil deretter definere hvilke funksjoner omformeren skal ha i hvert enkelt brukstilfelle.

Pixii PowerShaper.
Pixiis hovedprodukt er i dag en modulær og bidireksjonell energiomformer kalt PowerShaper. Denne bygges opp av moduler på 3,3 kW (kalt Pixiibox), opp til maksimalt 30 kW.

PQA leder arbeidet med forskning på spenningskvalitet

I alle anvendelsene av det fleksible strømomformersystemet må det unngås å forringe spenningskvaliteten i nettet selv, og systemet må samtidig kunne tåle og håndtere ulikeforventede hendelser i nettet.

For å følge opp dette vil PQA bidra til forskningsarbeidet med å kartlegge aktuelle tekniske utfordringer innen spenningskvalitet som omformeren vil møte i de ulike driftssituasjonene. Basert på dette skal vi utarbeide tekniske spesifikasjoner for løsninger på slike problemer, og vi skal bidra i arbeidet med å implementere og dokumentere disse løsningene.

Prosjektets konsept og fremgang vil bli formidlet gjennom en rekke ulike kanaler, som forskningskonferanser, et eget white paper og artikler i et utvalg aviser og magasiner. Prosjektarbeidet er i gang fra dette kvartalet og vil pågå til slutten av 2022

I PQA gleder vi oss til å bidra til et nytt og spennende forskningsprosjekt, og ser frem til et godt samarbeid med forskning og kunnskapsutvikling.

Tilbake til forsiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *