Henrik slutter i PQA

Etter å ha jobbet i PQA i litt over fire år, slutter jeg nå i bedriften jeg selv startet. Det er ikke slutten på PQA; Thor Holm tar bedriften videre. Selv går jeg tilbake til det jeg skrev masteroppgave om, jobbet med først etter studiene, og som endelig ser ut til å ta av i Norge: Havvind.

Høydepunkter og bunnpunkter de siste fire årene


Den tiden jeg har hatt i PQA har vært fin. Det er både gøy og god læring å starte firma, og det er definitivt noe jeg anbefaler alle å prøve en gang ila karrieren. Fallhøyden er mindre enn man frykter, det er mye støtte å få, og er du vant til å gjøre en god jobb og har et godt nettverk er mye allerede gjort.

Faglig sett har det vært mange høydepunkt de siste fire årene. Spesielt arbeidet vi gjorde med elbillading i EMC i smarte nett prosjektet har vi fått mye oppmerksomhet og kommet mange til gode. Selv tre år senere er fortsatt mesteparten av trafikken på nettsidene våre relatert til elbilladeproblemer, og siden med flest treff er siden for veilederen vi lagde i det samme prosjektet.

At vi vant utlysningen til RME om analyse av innvirkning fra plusskunder på lavspentnettet var også et høydepunkt. Rapporten vi skrev basert på dette arbeidet synes jeg også ble bra, og har vi fått gode tilbakemeldinger på.

Ellers har jeg satt stor pris på å kunne jobbe med det jeg synes er interessant, og at innsatsen jeg legger ned i det er det som i stor grad bestemmer om det går bra med bedriften eller ikke. At bedriften vokser og man får flere kollegaer har også vært et høydepunkt. Et tilsvarende bunnpunkt har vært når noen slutter.

Samarbeid og satsning i PQA


Selv om jeg mye av tiden har hatt få kollegaer, har jeg hatt mye glede av godt samarbeid med andre bedrifter. Samarbeidet med REN har resultert i flere REN-blad, men også FoU-prosjektet RENstøy som fortsatt pågår. Også Energi Norge, Smartgridsenteret, Pixii og Solcellespesialisten har vi hatt god kontakt med – som har vært både faglig og sosialt givende.

Jeg er såpass fornøyd med tiden i PQA at om jeg senere kommer tilbake, så tenker jeg at det ikke er så veldig mye jeg vil gjøre annerledes. Men jeg ser at ting ofte går bedre enn man tror, og at de store tingene man har lyst til å satse på, men nedprioriterer for mer trygge og kortsiktige prosjekter, kanskje er mer gjennomførbare enn man frykter.

Veien videre


Videre er det Thor Holm som tar roret i PQA. Han følger opp RENstøy videre, og kan også kontaktes for andre måle- og analyseoppdrag. For min del går veien videre til havvindsbransjen i bedriften Deep Wind Offshore fra og med 1. september. Det gleder jeg meg stort til!


Tilbake til forsiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *